Polityka Prywatności

PRIVACE POLICY IN ENGLISH


Polityka prywatności strony internetowej Fragola Apartments

W Fragola Apartments respektujemy Twoje prawo do prywatności. Poniżej zamieściliśmy naszą postawę w sprawach gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji o użytkownikach i kontrahentach.

Aktualizacja 21.08.2018

  1. Jaki jest cel polityki prywatności?

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z fragolaapartments.pl.

 

  1. Kto zarządza zbieranymi danymi?

Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest Fragola Apartments Paweł Jaworek, 313-153 Kraków, ul. Szlak 50/423, NIP 6492245896

 

  1. Jak dbamy o Twoje bezpieczeństwo?

W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – rozporządzeniem o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.

Dane osobowe pozostawione na fragolaapartments.pl nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Rozporządzenia o ochronie danych osobowych.

 

  1. Na jakiej podstawie możemy przetwarzać zbierane dane?

Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika, oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.

 

  1. Jakie dane zbiera fragolaapartments.pl?

Witryna pozwala na utrzymanie anonimowości korzystających podczas pobytu w serwisie, do momentu aż sami nie zdecydują inaczej. Zbiera dane zawarte w logach systemowych (np. adres IP) w celach technicznych (związanych z administracją serwerami) oraz w celu zbierania powszechnych danych demograficznych (np. region, z którego IP łączy się z serwisem) co wynika z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie.

Fragolaapartments.pl realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:

  1. a) poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
  2. b) poprzez gromadzenie plików “cookies”.

 

  1. Jaka jest polityka fragolaapartments.pl dotycząca plików cookie?

Twoja przeglądarka internetowa może przechowywać pliki tekstowe (ang. “cookies”) na dysku Twojego komputera. W plikach “cookies” znajdują się informacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania serwisów internetowych. Nie są tam natomiast, przetwarzane lub przechowywane dane osobowe.

Pliki Cookies wykorzystywane przez fragolaapartments.pl mogą mieć charakter tymczasowy lub trwały. Tymczasowe pliki cookies są usuwane z chwilą zamknięcia przeglądarki, stałe pliki cookies są przechowywane także po zakończeniu korzystania przez Ciebie z Witryny.

Witryna fragolaapartments.pl przechowuje pliki cookies na komputerach użytkowników w celu:

  • utrzymania sesji użytkownika
  • lepszego dopasowania witryny do potrzeb użytkowników oraz jej optymalizacji (np.: optymalizacja ze względu na rodzaj urządzenia na, którym wyświetlana jest Witryna)

Istnieje możliwość takiego skonfigurowania Twojej przeglądarki internetowej, która spowoduje, że całkowicie zostanie wyłączona możliwość przechowywania plików cookies na dysku twardym Twojego komputera. Pamiętaj, że efektem takiej zmiany może być utrata możliwości korzystania z niektórych funkcji fragolaapartments.pl

 

  1. Jak działają formularze?

Dane podawane przez użytkowników w formularzach (np.; kontakt) są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu nawiązania kontaktu z Fragola Apartments. Udostępnienie danych poprzez formularze i przekazanie ich Administratorowi wymaga każdorazowej, osobnej, wyrażonej przez użytkownika zgody.

 

  1. Czy dane są udostępniane innym podmiotom?

Witryna fragolaapartments.pl korzysta z Google. Usługa dotyczy analizy oglądalności stron internetowych (tworzenia raportów i innych usług związanych z ruchem na portalu internetowym i korzystaniem z internetu). Google używa plików cookies. Informacje zbierane poprzez cookies na temat korzystania z portalu przez użytkownika będą przekazywane spółce Google. Google ma prawo przekazać posiadane informacje osobom trzecim, jeżeli nastąpi takie zobowiązanie z podstawy prawa lub w przypadku gdy te osoby przetwarzają dane w imieniu Google.

Podobnie fragolaapartments.pl korzysta z usług podmiotów trzecich takich jak: Facebook

 

  1. Jak respektujemy przysługujące Ci prawa?

Każdy użytkownik ma możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chce korzystać z naszych usług i udostępniać o sobie informacje. Masz prawo wglądu do swoich danych, poprawiania, sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania. Możesz również wnieść sprzeciw co do przetwarzania, przenieść swoje dane, a także wnieść skargę do organu nadzorczego, gdy uznasz że przetwarzanie danych nie jest zgodne z prawem. Przysługuje Ci też prawo do bycia zapomnianym, jeśli dalsze przetwarzanie nie będzie przewidziane przez aktualnie obowiązujące przepisy prawa.

Posiadasz również prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie, cofnięcie zgody pozostaje bez wpływu na przetwarzanie danych, którego dokonano na podstawie zgody przez jej cofnięciem.

 

  1. Czy w polityce prywatności mogą nastąpić jakieś zmiany?

Świat pędzi do przodu a my razem z nim. Rozwój technologii oraz rozwój oferty fragolaapartments.pl powodują, że polityka ochrony prywatności może ulegać zmianom, o których będziemy informować na tej stronie. Naszym celem jest zapewnienie jak najdalej posuniętej ochrony Twoich danych. Pomóż nam i wypełniaj  swój obowiązek znajomości aktualnej polityki ochrony prywatności na fragolaapartments.pl

error: Zawartość prawnie chroniona !